dimarts, 28 de març del 2017

Nova Sala a l'Avenc de l'Arlà



  
Sala de l’Home Incògnit. Avenc de l’Arlà.



Durant una sortida “lúdica” a l’avenc de l’Arlà, vàrem veure un petit forat amb formacions al cantó oposat de la capçalera del pou que arriba a la màxima fondària de l’avenc. En valorar que amb un flanqueig i una remuntada podríem arribar-hi, la setmana següent tornem per tal de veure què amagava aquell foradet. Tot d’una veiem que hi ha un altre accés, i arribem al segon forat de forma triangular que dona pas a la nova sala. Li posarem el nom de “Sala de l’home incògnit”, en honor a l’home que va ser assassinat en aquest avenc l’any 1858.

I és “incògnit” perquè, a hores d’ara, encara no s’ha desvetllat la seva identitat.

A la contrada hi havia una banda de falsificadors de moneda, i la màquina que tenien per tal menester s’espatllava sovint. Avisaren a un mecànic de Barcelona en diverses ocasions, però no es refiaven de que el mecànic els denunciés. Per això s’inventaren que havien canviat la màquina de lloc, que fou traslladada a l’avenc, on havien d’anar a arreglar-la. Un cop allà, l’escanyaren i el llençaren al pou.

Al cap d’uns dies el cadàver fou trobat per uns nens, i un d’ells exclamà: “és la faixa del pare!”; queda clar que es tractava del fill d’un dels falsificadors assassins. Tragueren al mort de l’avenc i l’exposaren al Sagrat, una petita placeta davant l’església d’Albinyana, per tal de que la gent el pogués reconèixer. Ningú el reconegué pas.

Avisats el Mossos d’Esquadra, es trigà mig any a trobar els culpables del crim. Fins i tot el Diari de Barcelona se'n feu ressò.

























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.