dilluns, 26 de maig del 2014

Avenc Dani Laguna


Ja tenim aquí la continuació del treball que iniciàrem amb la desobstrucció de l'Avenc del Boix. Es tracta del que en aquell moment vam anomenar PX21, i que un cop destapat s'ha batejat com a Avenc Dani Laguna per el seu descobridor, en Dani Gascón, en honor al seu fill d'un any d'edat.

Les coordenades d'aquest avenc son: ETRS89  408239, 4572616. Situat a 60mts al sud-oest del turó de la Pleta Xica, marge dret del tàlveg del Fondo del Bruc, el va trobar el company Dani en el transcurs de les prospeccions que venim fent per la zona arran del treball a l'Avenc del Boix.

En Dani Gascón en trobar el forat

El forat inicial es trobava mig cobert per un llentiscle, i feia quasi mig metre de fondària. En dues jornades de desobstrucció s'aconseguí baixar els 6 metres de pou d'accés, desgrimpable, i fou necessari forçar un pas molt estret, que el company Javi Bernabé batejà com a "pas per collons", doncs va ser el que necessità en aquell moment per accedir a la sala oculta. Només hi va poder passar ell, i en Joan des de fora i en Javi des de l'interior van desobstruïr fins fer el pas franc per tothom.


Un cop a la sala, de 7x5mts i una alçada de 1,80m màxim, trobem a l'esquerra un llarg laminador que termina sense continuïtat; seguint de front, i progressant sempre amb cura de no trencar els abundants macarrons del sostre, trobem un resalt de 1,80m que dona pas a una saleta sense sortida(-8.5m).

boca de l'avenc

fent feina...
sortint del "pas per collons"
A la dreta del "pas per collons", només sortir d'ell, trobem un pouet de 3 desgrimpable, que segurament conecta amb el pou d'entrada per sota de la sala, ple de fang a la seva base, cota màxima(-9m). Remuntant aquest pouet a la banda contrària del "pas per collons" apareix una galeria de 2mts d'alçada que es va fent estreta i baixa fins a arribar a un pas estret amb una petita columna que hem de flanquejar, i que dona a una petita sala allargada(-7m) i sense sortida també.



pas estret de la galeria cap a la sala "llarga" a -7m

"pas per collons", de sortida

troglocharinus
lithobius



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.